Bathtub, 2016. 

Installation

Credit :Koganecho Bazaar 2016/ Photo by Ryusuke Oono

這個位於黃金町的空間是由合作建築師把原本是小酒吧重新改裝成一個浴缸形態的藝術工作室。這份作品也順應了這種有趣的想法,利用投影來將空間轉變成一個讓人療癒的地方。參考了在地曾是紅燈區的一段歷史,以及政府和居民之間的公共空間的關係,這份作品就像一個內在世界,連接著大腦最柔軟的區間,去創造了一個連聲音、色彩和溫度都接近靜止的光影空間。也許,任何人都需要一個能洗滌各種慾望、脫離現實的瞬間。

 

"If here is a bathtub, would it be better if here also has a window …”

 

Bathtub was designed to a public art space where was an abandoned restaurant originally, being as a part of the art and community project in Koganecho, Yokohama. The formlessness digital light projection created the unlimited imaginative space reflected the inner world in this historical location. Following the on-going concept of the community renewal project, this installation allowed us to understand its historical context from another angle. This dreamy yet completely silence world created by light and shadow allowed us to escape the outside world regardless of time and space. While the motion of retrograde represented pausing, moving backward and memory, this work provided a unique moment to the local community through the immersive media installation in the public space.

© 2020 Jessica Fu

  • w-facebook